To live in a bag

Vi kommer aldrig att dö.

Darwin

Publicerad 2014-01-31 16:20:00 i Evelina, On the road,

I onsdags natt anlände vi till Darwin, som ligger väldigt väldigt långt upp i aussie. här är vädret tropiskt och liknar därmed bali med regnperiod just nu, vilket är himlans tråkigt. 
 
Men iallafall vart vi upphämtade på flygplatsen av Clanchy en Aussie vi mötte redan i sydney som bor i ett väldigt stor hus här i Darwin som inisterade på att vi absolut skulle bo här. (en fattig backpacker tackar alltid ja till gratis boende)  
Det första vi får uppleva av fina darwin klockan fem på natten då vi kommit till bayview (områdetvi bor i) är att clanchy ropar ut oss på balkongen för att visa oss något häftigt, och där ligger den i en ungefärligt 1,5 meter orm, vild jävla orm. han tar det lugnt och säger ungefär, jag tror inte den är giftig....
så vi fångar den och lägger den i ett kuddfodral för att sedan släppa ut i det fria igen. 
som tur var gick allt bra och den var inte giftig utan det var "bara" någon sorts python.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
sen så vankades det några timmars sömn för att göra oss redo för nästa äventyr, vi skulle nämligen testa på att dyka med krokodiler, vilket var helt jävla awesome!!!
här är vi i vårat Bur häng!
och ja jag ser ut som om jag väger 100 kilo, men jag kittlar fan en krokis på munnen, så big deal.
och ja vi höll på att kissa på oss när detta hände....
 
efter att ha hängt lite med "tama" inhägnade krokodiler var det dags att ta sig an dom vilda, och det må jag säga att se en helt jävla vild krokodil komma simmande i vattnet mot dig. (5 meter långa)  är en helt sjukt cool känsla. 
även när dom hoppar ca 2 meter upp i luften för att fånga kött, eller när dom snicker sig upp precis där du har din arm utanför båten.... tips håll armar, ben, kameror och resterande kroppsdelar innanför båtkanten. 
här har vi oss en livslevande vild jävla krokodil, såå jävla häftigt. 
 
andra saker vi hunnit i Darwin.
Hängt på casino
Vart på ladies night, sett manlig stripor. 
Druckit ett antal fin fina drinkar.
blivit dyngsur...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mycket info här nu men, imorgon drar vi iallafall vidare mot mitten av aussie också kallat, alice springs. har en  24 timmars bussresa att se framemot, wiho. där vankas iallafall, Massor av kängrusar, 37 grader varmt och öken! 
hörs något nån annan gång. 
pusssss på er alla där hemma, hoppas ni saknar oss lite iallafall. 
/Evelina
 
 
 

Bali 3

Publicerad 2014-01-27 03:59:00 i Bali,

jag vet att vi är urusla bloggare, men sånt är livet. 
idag vaknade vi båda upp lagom bakis sådär, för det var nämligen så att igår vankades det aussieday. fest överallt med andr ord.
så vi drog på oss våra fina aussie tattoos och party kjolar sen så delade vi en flaska vin till middagen, riktigt sofistikerat. heheh. jag lovar er en bildbomb om tre dagar!
 
 
 
annars så rullar livet på här i bali, lite surf, lite shopping, massor av öl och lite bio (the wolf of wall street se den!)
En annan häftig sak vi gjort bali är att testa på att dyka med tuber, andra gången i mitt liv och stines första, hur häftigt som helst!
 
 
 
och nu är det så att imorgon lämnar vi bali för att dra oss tillbaka till aussie, vilket faktiskt känns fint. 
det är darwin som står på listan iallafall, dyka med krokodiller osv osv. 
 
/Evelina
 

två månader

Publicerad 2014-01-18 16:08:00 i Bali, Evelina,

imorgon har jag och stine vart ute och rest i hela två månader, som ibland kännts som en vecka och ibland som ett år. men det har vart så jävla värt varenda öre och varenda skratt och tårar. älskar verkligen att bara känna att man kan åka vart man vill när man vill.
 
men till bali nu då, som jag smått förälskat mig i förutom några få små saker som tex har jag spenderat 3 sängliggandes dagar  med magsjuka och feber, men idag fick jag tillochmed i mig två middagar, var av den ena var en sådan besvikelse så jag behövde en till, det fina med billig mat. så imorgon blire fullrulle igen. kanske med en utflyk eller två, lite surf kanske tillochmed. får se om vi vågar oss ut på vägarna med moppe igen efterso polisen är så hederlig här  ;)
 
men vi det fin fint, nu när solen äntligen hittat tillbaka till bali lagom till min tillfrisknad. 
allt är bra och livet är fint, och ikväll vankas en myskväll för att peppa upp till en helkväll imorgon (Y)
HADE
 
billiga våfflor, pool häng, folk som försöker sälja mushroom överallt (lugn mamma och pappa vi håller oss borta från det!), och masssa balle häng. charmiga bali <3
 
/Evelina
 

Bali

Publicerad 2014-01-16 11:33:00 i Bali, Stine,


Våra två första dagar i Bali blev det surf, både i Nusa Dua och på Kuta. Vad jag längtat efter att ställa mig på brädan igen! Sen lyckades ovädret dra in över Bali, det har regnat tsunamis och blåst orkaner, men det värsta verkar vara över och solen har nu hittat tillbaka. Så igår vågade vi oss ut på vägarna igen, hyrde en moped och körde till Uluwatu. Mirakulöst hittade vi dit på första försöket. Konstpaus för att förtydliga: Vi Hittade På Första Försöket. 
 
På vägen hem fick vi muta några poliser också, fina baliliv. 
Vi har också hunnit med en hel del minnesvärda utekvällar (och lite shopping). Imorgon blir det förhoppningsvis inte lika blåsigt så vi kan ge oss ut i vågorna igen. Annars blir det pool & solhäng, inte helt fel det heller.
 
 
HejHopp så länge!
 //Stine

Sydney tips osv

Publicerad 2014-01-09 10:01:00 i S&E, Sydney,

 
Imorgon lämnar vi våran fin fina lägenhet i Sussex street, Sydney. Vilket känns lite sorligt, med också fint att åka till Bali imorgon!
så en liten sammanfatting och tips om sydney, saker ni borde se och göra om ni någonsin åker hit om ni har budget som en backpacker.
Opera huset, ofc. 
missa inte botanik garden som är på baksida. bästa picknickhänget <3
MANLY
Ta bussen/färjan (bussen är billigare) till mysiga manly, bästa utekvällarna söndagar. 
Bild lånad från Asta & Caroline
Coogee beach är också ett jävla måste, våran hittils favorit strand. tar en buss 30 min dit  :)
 
Andra bra saker att se: Bondi beach (såklart) city market (billigfrukt) king cross (billig sushi) hyde park (bra förfest park, bra julpicknings park också) ivy(3 vångingsnattkulbb med pool på taket, gratis på torsdagar) the Cliff Dive (nattklubb efter oxfordstreet, bäst lördag efter ett) Darling Harbour ( lördagar klockan nio, be there) blue mountain (fina berg, vattenfall  osv osv.)
 
och det sista tipset är, planerar ni en resa till sydney, åk så du är här över nyår, sååååå jävla värte, boka bara boende väldigt tidigt helst typ i aug- sep. 
och var inte en fattiglapp när du åker hit, sååååå himla mycket fint, och dyrt......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
så nu har vi kommit till den tiden i våran resa då vi lämnar aussie för 2,5 veckor semster i bali, mycket surfing och öl är planerat. 
får se dock hur det blir med internet och så i bali, vi hörs när vi hörs helt enkelt. 
HADEEEEEEEEEEEE
 
/Evelina

 

Blue mountains

Publicerad 2014-01-07 10:53:00 i S&E, Sydney,

Den 2 januari tog vi oss en avskedstripp med våra fina fina damer från Danmark, det är nämligen så att dom lämnat oss för andra äventyr efter kusten.

Klev upp klockan sex för första gången på två månader, och ja jag ska säga er det att det är ingenting jag rekomenderar, så två timmar hade vi på oss att ja äta frukost och ta på oss kläderna. tidsoptimister som vi är missar vi ändå tåget klockan åtta, så istället lämnade vi Sydney för vildmarken klockan halv tio med Asta och Caroline som sällskap förstås. Två timmar och 11 dollar fattigare var vi framme i Katoomba, Blue Mountains.

 
 Detta berg är en såndär fin ställe varenda turistbok skriver DETTA FÅR DU INTE MISSA!
Men som två tjejer från jämtland som ser fjäll otroligt ofta och levt i norge två månader så är inte berg så himla imponerande längre, men såklart var det ytterst jävla vackert med lite vattenfall och djupa dalar och en massa asiater/tyskar/fransmän och såklart några svenskar.
Ja så som ni förstår tog vi en hel del bilder, så njut, och om du någonsin får chansen, åk hit. 
Himlans sorligt är det att Caroline och Asta har lämnat oss, men ytterst fint att få en anledning att besöka Danmark när vi kommer hem. 
dock var det ju lite sorligt att se alla döda träd sen alla bränder i october, men ändå fint också på ett sätt.
Att allt växer upp igen, starkare. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mer som har hänt efter nyår. 
Coogee beach häng med franskarna, hopp i vågorna, från klipporna även lite beachvollyboll BBQ och goon såklat, alltid goon. 
 
En annan fin sak är när vi för några dagar sen möttes upp 7 Östersundare i hyde park för nattliga roligheter i sydney, ytterst trevligt, och väldigt väldigt underligt att vi alla är på samma plats med goon såklart!
 
Nu har Jag och Stine bestämt att lever ska få vila ända tills bali, det vill säga på fredag.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MSA

Publicerad 2014-01-05 10:38:00 i S&E, Sydney,

Idag tittade vi in på ett konstmuseum. Det. var. Annorlunda.
Tog inte så mycket bilder, men känner att dessa räcker för att ge er en inblick i museumet.
ja, snoppen som hänger ut från stubben rörde sig sakta upp och ner. från slak till, ja, ni hänger med.
La till lite fler bilder från våran lugna dag.
 
 
Imorgon åker vi tillbaka till favorit stranden coogee för en sista gång.
Cheers!

2014

Publicerad 2014-01-01 09:15:00 i Stine, Sydney,

30e,december hängde vi i coogee beach. På kvällen hade vi en bbq med fina vänner och efteråt var det house party och bad i fontän. (Den som visas här under)

 
 

nyår bestod av trevligt folk och parkhäng när vi såg fyrverkerierna, var jag tvunget eve jag jo x, det (här hände de något med stavnings kapaciteten... vi försöker på nytt)

Nyår;
parkhäng, RIKTIGT vin!! (inget goon) fyrverkerier, backstage vip pass (hur fan fick jag det?!), glasbåt, white tema, underbara tjejer, dans hela natten, la oss 8 imorse.

Förra nyåret spenderade jag på jobbet på Måndags klubben i Åre. Tyvärr Åre, hur mycket jag än älskar dig så va fan de här nyåret bättre. 
Åre: 0
Sydney: 10000

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gott Nytt År & God Morgon.

Om

Min profilbild

Evelina & Stine

Läs om våra äventyr när vi backpackar oss genom australien.