To live in a bag

Vi kommer aldrig att dö.

Great ocean road.

Publicerad 2013-12-26 09:03:00 i Bilder, Melbourne, S&E,

Här kommer en blandad bilbomb från great ocean road, melbourne och pingvin parade. 
en suddig förbjuden bild på supersöta vilda pingviner.
en liten possum, kryllar av dom både här i sydney och i melbourne. 
helt färska och nyanlända till Australien.
Här är bilderna ni alla väntat på, kängruuuuuuhäng!
 
och en liten bild från julafton :)
Nu ikväll peppar vi The Hobbit The Desolation of Smaug på världens största bioduk!
 
 
 
 

03:15

Publicerad 2013-12-25 16:49:00 i Evelina, Melbourne,

När det är påtok för varmt för att sova tar jag tag i att redigera och gå genom alla tusen bilder vi tagit. 
idag fick vi faktsikt se något nytt, ett helt dyngsurt sydney.
Hade glömt hur blöt man blev av regn. 
så här kommer en bildbomb från mina bilder av great ocean road. 
ja en helt livslevande vild koala,så himla söt.
 
 
 
/Evelina
 
 
 
 

Svensk, Dansk & Australiensisk

Publicerad 2013-12-25 05:35:38 i S&E,

 
I flera dagar har vi lyssnat på julmusik, men de riktiga julkänslorna kom inte fören igår då vi julstädade, inhandlade all julmat och sedan kokade knäck, som förvånandsvärt blev otroligt knäckigt god! 
Julafton började med ett dopp i poolen innan gröt & kanel frukost, sedan följde vi med våran svenska granne ut till Hyde park för en julpicknick med massa bär, choklad & såklart julmusik. 
 
När vi kom hem la vi oss i sängen och såg Tomten Är Far Till Alla Barnen och så fort rullen tog slut började vi stöka på i köket i väntan på vårat danska sällskap. Tillslut var all mat lagad, alla på plats runt bordet & alla matbilder tagna och vi kunde äntligen äta våran svens-dansk-austraiensiska julbord. Som innefattade hemgjorda känguru-köttbullar, ägg med kaviar, kex & brie, dansk version av potatisgratäng, anka, hemgjord rödbetssallad, ingefära, blomkål och till efterrätt en hel drös lindt choklad, knäck och dansk risalamande. Magen exploderar lite smått just nu!
 
Vi blev kvar vid matbordet en ca fem timmar och bara pratade, skrattade och hade en underbar tid. När Caroline & Asta sedan gick hem satte sig Evelina & jag oss ner för att se Kalle Anka, sen blev det paketöppning med våra fin fina presenter vi köpt till varann.
 
Det har varit en otroligt bra julafton, (med massa skypetid med familjen där hemma) och nu ska vi sova och vila upp oss inför juldagen, den australiensiska högtiden... a.k.a våran partydag. 
GOD JUL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bogan

Publicerad 2013-12-23 08:29:00 i Stine, Sydney,

 
Igår hängde vi på en riktig australiensisk 'bogan' födelsedagsfest.
Poolparty, dagsparty och whitetrash tema. 5 av 5 toasters, cheers mate!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som de enda utlänningarna var vi såklart tvugna att testa deras beerbong.
 
 
 
 
 

lördag

Publicerad 2013-12-21 12:44:47 i S&E,

 
 
Varje lördag klockan nio så händer det här rätt utanför våran balkong på 13 våning.
 

Shelly beach

Publicerad 2013-12-18 11:09:31 i Evelina, Sydney,

Igår planerade vi lite strand häng med våra danskos los fransos. Vilket urartade sig till en heldag med bbq och lite ölande och natt färja hem. Frös typ för första gången vilket gjorde mig ledsen och brände min ena arm, hur man nu bara kan bränna en arm....  Såg en blågrön muräna också!! Ashäftigt. 

Såg massa waterdragons (jag och stine blev nästan attackerade) dödar du en sån får du 6 mån fängelse. Just so you know...




@duersmuk



Stine bättrar på brännan, gingerstyle. /Evelina 

Faild

Publicerad 2013-12-15 04:07:00 i Stine, Sydney,

Att vara ung och dum har sina charmiga sidor ibland...
 
Nu har vi som sagt bokat en biljett till Bali och idag nar vi gick forbi ett internet cafe kom vi pa att vi kanske borde kolla sa allt lag ratt till med varan bokning. Det gjorde det inte. Jag hade inte haft nog med pengar pa bankkortet sa resan var inte bekraftad. Nar vi val satt oss ner bestamde vi oss for att kika upp det har bolaget. Nar vi googlade "CheapOair reviews" Fick vi fram ett antal svar som alla lod sahar: "Warning: Cheapoair.com is a scam"
 
I panik forde jag over alla pengar till ett annat konto, eftersom de fortfarande har mina nummer. Tur i oturen att jag inte hade pengar nar vi val bokade, nu har vi bokat med ett seriost bolag och lamnar vackra Sydney den 10e Januari. Imorgonbitti ska jag ga till banken och flytta over alla pengar till mitt Australienska bankkort.
Happy ending
 
 

14/12

Publicerad 2013-12-14 05:35:00 i Stine, Sydney,

Idag tänkte vi göra något vettigt... Sen kom vi ihåg att vi har en pool och en bubbel Dagen fortsatte med en fika på stan och att vi spontant bokade en enkelresa till Bali, kände att vi behöver lite semester från semestern. gotta love life.// Stine

Lucia

Publicerad 2013-12-13 11:00:00 i Stine, Sydney,

I Sverige eller på andra sidan jorden, spelar ingen roll, lucia är lucia och ska firas. Därför begav vi oss idag till café svensson och svenska kyrkan. Otroligt nog fick vi köa ett tag för att komma in, trodde ingen här brydde sig om traditioner, men där hade vi fel. Att sitta i sommarklänning omringad av blonda solbrända svenskar samtidigt som man dricker glögg i en kyrka är en märklig känsla. Men sångerna var väldigt vackra och jag tror det är första gången någonsin vi båda blivit berörd av lucia. För att balansera vardagen rätt igen sitter vi nu på balkongen och dricker goon med trevligt folk i väntan på vad Sydney och kvällen har att erbjuda.Sheers! // Stine

09:36

Publicerad 2013-12-11 09:43:00 i S&E, Sydney,

vill bara slänga in en snabb ska om kommentarerna. 
eftersom vi båda har en mamma/pappa/mormor/morfar/farmor/farfar/bror/syster/ så våre det så mycket enklare att förstå vem som kommenterar om ni skrev namn istället för mamma, pappa osv osv. 
tack på förhand :) 
hoppas allt är bra med alla hemma. 
pusss
 

Tisdag

Publicerad 2013-12-10 03:13:00 i Evelina, Sydney,

Igår var en ytterst jävla fin dag, började dagen med frukost på balkongen fortsatte sedan med lite jobhunting sedan lagade vi våran första middag i ny lägenheten(biffar med sallad,ingefära, oliver) nom nom nom. Efter detta ett dopp i våran pool!!!!
Sedan en fin fin avslutning med måndags öl med våran tysk och ett par danskar. Har även gjort jul fint i lägenheten! 

 
Idag planerade vi också jobhunting men möts av detta. 

Dööööör lite när man går ut men livet är fin fint. 
 
Så fort vi får upp internet lovar jag bättre bilder och fler inlägg :) pussss 
/ evelina

Fredag

Publicerad 2013-12-06 04:29:00 i Evelina, Sydney,

Livet i sydney rullar på älskar staden mer och mer för varje dag, igår var vi för första gången på den kända beachen bondi :) hur vacker som helst och packad med snygga surfare. Men efter ca två timmar där så blåste det upp till världens storm och vi begav oss hemmåt. Påvägen hem från bondi hittade Vi  oss helt jävla oslagbart goda burgare(med gluten bröd!!)  som vi lyxade med eftersom vi höll på att blåsa bort. 
Nom nom nom. Dom har även börjat med julpyntningen ggr tusen här i stan är så himla konstigt att se tomtar och granar i Typ 25 plus. Imorgon hände är en super as kul sak som jag berättar mer om då :))) hehe och idag är det jobhunting som står på listan, önska oss lycka till :). 
Mitt "hem" för tillfället. 
/ Evelina 

Sydney next

Publicerad 2013-12-02 09:19:03 i S&E,

Har just installerat oss på våran sydney buss, så om 12 timmar är vi i sydneeey. Och då säger vi även farväl till vackra och braiga batmainia aka Melbourne.  Bjussar er på några mobilbilder från vår tid i batmainia :)  





Hörs i sydney nästa gång!!
/evelina 

The Great Ocean Road

Publicerad 2013-12-02 01:02:00 i S&E, Stine,

Våran tid i Melbourne börjar lida mot sitt slut, så den sista helgen tog vi och gjorde en riktig turisttripp. Vi har åkt förbi The Great Ocean Road, matat papegojor från huvudet, fotat vilda koaler & skådat underbara utsikter. På kvällen lagade hela gruppen en väldigt aptitlig bbq med bland annat känguru. Dag 2 åkte vi till ett zoo vid namn Mura där vi fick se ett flertal otroliga djur, så som dingo, wombats, tasmanian devil & även matat kängurus och wallabies. [det kändes otroligt jobbigt att se alla djur i bur + alla idioter till turister som tror de äger allt] Turen fortsatte sedan till Phillip Island där vi fick se vilda wallabies (en mindre känguru) och såklart den underbara naturen. Kvällen slutade med penguins parade, då vi fick stå vid stranden och se när pingvinerna en efter en poppade upp från havsytan och sedan i grupp sprang med sina små klumpiga ben upp mot buskarna för att gömma sig i sina hem. Så otroligt häftig upplevelse. Andra djur vi sett i helgen är pelikan, falk, kakadua och en Tiger snake, som är topp 5 av Australiens & världens farligaste ormar. Allt detta utspelades i 30 grader. Det har varit en väldigt fin helg och vi känner oss nu redo för Sydneys stadsliv. //Stine

Om

Min profilbild

Evelina & Stine

Läs om våra äventyr när vi backpackar oss genom australien.