To live in a bag

Vi kommer aldrig att dö.

Noosa Noooooosa

Publicerad 2014-02-26 01:24:00 i Evelina, On the road,

Hey hey, come on, it was himlans long ago. 
we have now arrived and stayed with my cousin (micka) for a week almost. which are incredibly fucking entrance control to avoid a hostel that is. hate Youth type. sometimes. 
 
 
anyways micka lives in a small village / town / Busch called belli park outside tourist stables noosa. her in there are two absolutely wonderful cuddly doggies, bbq every day (they are newcomers and announces no stove annuals) a pool and absolutely zero drawing what so ever.
just that the man's father on the phone through an antenna ..... haha love it.
lyxnoosa.
 
said today, we have followed with the mickas job down in noosa for the fa little contact with extra-EU, and you of course. haha. 
we have also followed with the for surfing and hang on the beach. this may be the activity we have done most during this trip but never tire of Straden!
 
on Friday we travel further for to go away with a boat to the worlds biggest sand island. said da, we get back to no internet and no phone. 
/evelina
 

Surfarnas paradis

Publicerad 2014-02-19 03:41:07 i Evelina, On the road,

Hej hej! 
Nu har vi då tagit oss upp för kusten en bit till och har landat i en stor by/stad som heter surfers paradise, som tyvärr inte lever upp till sitt namn eftersom surfingen suger här... Men är ändå ett av det få ställe vi båda föll för på några sekunder, att ligga på beachen och blicka upp över dom stora skyskraporna, utekvällarna som aldrig tar slut och det renaste hostlet hittentills. Men tyvärr blir våran vistelse här kort då vi redan på torsdag åker upp till noosa för rehab hemma hos Mikaela(min kusin) i en vecka. Ett par saker vi iallafall har hunnit här är att lärt oss ett nytt drickspel (mamma, kommer behöva en levertransplantion till vi kommer hem) 
Idag har vi också haft världens bästa bakis häng på ett vattenland hela dagen idag. Sprungit upp och ner för trapporna och rutshkanorna  hela dagen och haft superkul! Älskar vattenland! En heldel beachhäng och volleyboll i poolen.  Ikväll laddar vi upp för en efterlängtat hemmakväll med domino pizza(billigaste pizzan i aussie) och film.


Bakisvolleyboll som utvecklades till dödlig match med vinst för evelina och random tysk





Vi hittade två tvättäkta skottar, kilt och allt, såklart behövde vi ta ett kort, eller tusen....


Åkturen ni ser bakom det helt otroligt vackra varelsen i bilden var helt awesome, alltså åkturen var awesome. 

/evelina 

Byron bay

Publicerad 2014-02-17 07:20:48 i On the road, Stine,


Hej bloggen! Livet är alldeles för fantastiskt för att hinna med detta ibland. I alla fall, nu har vi spenderat en vecka i Byron Bay och tog oss idag vidare till Surfers Paradise. Oklart om vi blir här en vecka eller bara ett par dagar, schemat börjar bli tight och vi har inte tid med alla stopp vi hade velat, men men, livet ler fortfarande åt oss!

I Byron Bay trivdes vi väldigt bra, bodde en 30 sekunder privat sand promenad från stranden och 10 minuters promenad till "centrum". Dock var hela tempot och atmosfären i Byron en aning fördröjt. I början gjorde detta oss rastlös, men efter någon dag kom vi in i det och chillade runt vi också. Den skolösa staden borde man kalla Byron Bay med tanke på att den enda gången folket tar på sig skor (och då menar vi flipflop) är vid en utgång. Livsstilen har sin charm, men efter en vecka känner man sig nöjd med Byron Bay. 

Vi hann med en promenad till fyren (Australiens östligaste punkt), liftade med en hippie och hittade en gömd icke turist-plats -lagoon i en skog med 10 meters klipphoppning, lite surf, lite sup surf(paddle surf), lite body board surf, strand filmfestival, träffat massa trevliga, och många skumma människor. 

Nu har vi som sagt tagit oss till Surfers, liknande Byron; mycket fest, mycket bad, "free entry, free drink", skillnaden är att detta inte är en liten by, utan en stad med mycket att erbjuda. Plus att istället för surfare och hippies kryllar det här av muskelknuttar och silikon bröst. Australiens Miami. 

Här är en blandad bildbomb från Byron!




Såhär lever äkta byronbay bor..... 
Jag gick upp till fyren för att se soluppgången och fick en blomma av en hippie, gjorde min dag!







Eldstaden gitarren och folket, standard efterfest.




Nu ska vi snart ut med hostlet och se vad Surfers Paradise har att erbjuda. 
Hejdå bloggen!

To the desert and back.

Publicerad 2014-02-07 23:11:00 i On the road, S&E,

 
Vi glömde berätta om det viktigaste stoppet på vägen från Darwin till Alice Springs! Vårat allra första stopp var vid en pub efter vägen, i den puben fanns buffeln som var super stjärnan i Crocodile Dundee (uppstoppad såklart) synd bara att han var död, vi som ville ha autograf...
 
och nu tillbaka i nutid, vi är nu tillbaka i Alice springs efter tre dagrar ute i öknen. Vi har besökt Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, som alla är väldigt heliga platser för Aboriginer, the native people of Australia.
Väldigt häftigt att höra alla historier om folket och deras tro. Otroligt häftigt faktiskt.
I bakrunden ser ni Uluru :)
Kata Tjuta
 
Annars har vi också sovit ute i swags (en sorts sovsäck du har på marken) så alltså ute under stjärnhimlen. Evelina hittade tre olika kryp i sin swag vilket är himlans mysigt. Men vi börjar vänja oss vid alla djur nu, aussies har en annan uppfattning av vad som är "farliga" djur. Frågade till exempel våran guide om ett kryp var giftigt, fick svaret; äh no it doesn't kill ya. Just hurts like hell for three days. Vet inte riktigt vad man ska svara där men Ååååååkej då aktar jag mig från den.
Tillbaka till öknen, allt var så sjukt jävla vackert. Men att bestiga berg i 40 grader och hikea fyra timmar, tre dagar i sträck tar på krafterna. Men så länge vi drack litervis med vatten så gick det hyfsat bra! Vi hamnade också med ett riktigt skönt gäng av människor, alla från olika delar av världen till exempel, Brasilien, Kanada, Tyskland (såklart) Japan osv.
the gang.
"det skulle vara så jävla skönt att ha på sig ögonbindel så jag slipper se alla när jag läser"
 
 
Sista natten i Alice Springs gick vi in i en bar och hittade en tre meter lång orm, Olivia. Bra slut, hejdå Alice!
 
NÄSTA; flyg till Sydney och vidare med buss till Byron Bay
 
 
 

Vägen till Alice Springs

Publicerad 2014-02-04 10:14:58 i On the road, Stine,

Efter våran regniga dag i Katherine kom turen åter igen och solen sken starkare än den gjort på väldigt, väldigt länge. Dag 2 på bussen ner till Alice stannade vi på rad häftiga platser och våran pålästa guide förklarade varför allt såg ut som det gjorde. Stannade till exempel i Tennant Creek, den platsen där Australien en gång i tiden använde sig av morse kod för att kommunicera med omvärlden. Orginal stolparna var fortfarande kvar. (tog 7 timmar att skicka ett meddelande till London)
 
 
 
 
Stannade och boxades med en lekfull uppnosig röd känguru-pojk, som för övrigt är den största kängurusorten. (Hade han varit fullvuxen hade vi troligtvis vart död vid detta laget)
 
 
Sov under stjärnorna påvägen ner, skulle gärna vilja säga att vi njöt... men blev uppäten av myggor så det var som ingen höjdpunkt trots den klara stjärnhimlen.
 
 
I Mataranka badade vi i genomskinligt vatten i varma källor, ca en 30 grader varmt vatten.
 
 
Stannade till vid Devil's Marbles och skådade de otroliga granit stenarna. (Mer vackra sten bilder lovar vi i framtiden, när vi har ork)
 
 
 
Imorgon åker vi ut i öknen på en tredagars tur för att exempelvis se Uluru. Har laddat upp med myggspray och flugnät den här gången!
 
 
 

bali bildbomb 2

Publicerad 2014-02-03 14:17:00 i Bali, Bilder, S&E,

fick smaka på riktiga regnperioden en dag påväg från Lovina till kuta.
dykning utanför lovina vid en ö kallad menjangan island.
rätt fin power i dessa vågor......
första måltiden i peanut land, trodde seriöst jag skulle dö där ett ta, stines mat framför i bilden kan ni se en hel fin skål med peanutsås.
drack dagligen lite fin fin kokosnötsvatten ur en kokosnöt  :)
lånad bild från mashita hamzah, körde lite grekkväll med dettasköna gäng av människor från alla hörn :)
 
fick se min livs första vilda apa också :)
 
så här slänger jag också in en snabbguide av våran resa, vart vi vart och vart vi ska.
okej så vi börjar med:
Mörk rött - Melbourne till syndey (buss) ca 800 km, 300 kr
Grönt - Sydney till bali (flyg) ca 4629 km 1200 kr
Rosa - Bali till Darwin (flyg) ca 1761 km 800 kr
framtiden
Blått- Darwin till Alice springs (buss) ca 1292 km 600 kr ink mat+ boende
Gult - Alice springs till Sydney (flyg) 2029 km  800 kr
Lila - Sydney - Cairns (hop on hop of Buss) med stopp i byron bay, surfers paradise, Brisbane, townsville, kanske några fler. ca 2413 km 1400 kronor. 
sedan får vi seeeee
allt är beräknat fågelvägen så allt är eegentligen bra nog mycket längre. 
 
HADEEEE
/Evelina
 
 
 
 
 
 

Bildbomber från Bali

Publicerad 2014-02-01 17:41:00 i Bali, Bilder, Evelina,

skickar iväg ett litet tidsinstället inlägg här fullt med bilder från bali :)
just nu befinner vi oss nu på våran tre dagar bussresa till alice springs.
 
måste ju självklart börja med denna förträffligt jävla underbara bild, har ingen riktig förklaring till denna bild förutom att jag gav pojken lite pengar och sedan utvecklades det till att han hämnade sådär :)
aussieday in bali.
lite bilder från våran forsränings dag i bali, vi stannde lite på ett ställe för att bada i ett vattenfall osv :)
rafting som det heter på engelska tydligen var också en väldigt rolig sak att testa, dock var naturen så sjukt vacker så man ville bara stanna överallt.
I bali lever dom efter någon sorts filosofi att man bara kan lämna saker efter gatan, typ en hög med jord/sand. why not liksom?
        Här är våran fin fin moppe som tog oss fram till Eco beach en dag, och ja stine är en jätte....
       sanur
om du inte har en luftmadrasss får man bygga en egen! ;)
 
det var allt för denna gång, kommer en till inom en välvald framtid  :) 
puss 
/evelina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kathrine

Publicerad 2014-02-01 11:55:11 i On the road, S&E,

Nu sitter vi här i en tält ute i buschen i aussie någonstans nedanför Darwin. har ungefär ett 20 tal hoppande små wallis(små kängrusar) runt omkring oss och ungefär en 50 meter till en liten sjö där vi vart på crocwatching för 20 min sen. Himla häftigt att se dom små gula ögonen på vattenyta i strålkastar ljuset. Annars vankas det utlärning av kortspelet bonka bäver med resten av gänget blandade människor från olika delar av världen, såklart många tyskar. Dock fick våran resa till Alice springs en del problem på vägen då det regnat mer i Darwin än det gjort dom senaste 20 åren vilket tydligen inte vägarna är byggda för så vi fick helt enkelt skippa några stopp för det var översvämningar överallt :) men men det är helt ok ändå. Ganska fint faktiskt, allt man behöver kängrusar, krokodiler, åska & tak över huvudet :) 



/Evelina 

Om

Min profilbild

Evelina & Stine

Läs om våra äventyr när vi backpackar oss genom australien.