To live in a bag

Vi kommer aldrig att dö.

Vägen till Alice Springs

Publicerad 2014-02-04 10:14:58 i On the road, Stine,

Efter våran regniga dag i Katherine kom turen åter igen och solen sken starkare än den gjort på väldigt, väldigt länge. Dag 2 på bussen ner till Alice stannade vi på rad häftiga platser och våran pålästa guide förklarade varför allt såg ut som det gjorde. Stannade till exempel i Tennant Creek, den platsen där Australien en gång i tiden använde sig av morse kod för att kommunicera med omvärlden. Orginal stolparna var fortfarande kvar. (tog 7 timmar att skicka ett meddelande till London)
 
 
 
 
Stannade och boxades med en lekfull uppnosig röd känguru-pojk, som för övrigt är den största kängurusorten. (Hade han varit fullvuxen hade vi troligtvis vart död vid detta laget)
 
 
Sov under stjärnorna påvägen ner, skulle gärna vilja säga att vi njöt... men blev uppäten av myggor så det var som ingen höjdpunkt trots den klara stjärnhimlen.
 
 
I Mataranka badade vi i genomskinligt vatten i varma källor, ca en 30 grader varmt vatten.
 
 
Stannade till vid Devil's Marbles och skådade de otroliga granit stenarna. (Mer vackra sten bilder lovar vi i framtiden, när vi har ork)
 
 
 
Imorgon åker vi ut i öknen på en tredagars tur för att exempelvis se Uluru. Har laddat upp med myggspray och flugnät den här gången!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Evelina & Stine

Läs om våra äventyr när vi backpackar oss genom australien.